Såhär gör du fina avtryck av bebisens händer och fötter

Som småbarnsförälder vill man bara stoppa tiden ibland. För att minnas hur liten er bebis faktiskt var kan man skapa en supergullig tavla med ett enkelt pyssel. Här är allt du behöver veta om hur man gör fina avtryck av bebisfötter och händer!

tips-sa-gor-du-hand-eller-fotavtryck-bebis

Bildkälla: Shutterstock MakeStory Studio

Det är fint att göra avtrycket tidigt, för att få med händerna och fötterna när de är sådär pyttesmå. Men om du inte har hunnit göra detta när din bebis var nyfödd går det precis lika bra att göra det idag. Ditt barn kommer ju växa och bli äldre oavsett, och alla åldrar är fina att minnas.

Detta behöver du:

– En sovande bebis (som gärna får ligga på något som du inte är så rädd om)
– Färg
– Papper
– En liten ram med glas

Gällande färgen så rekommenderar många Versa Color stämpeldynor, för att de är syrafria och lätta att torka bort och alla linjer från handen/foten syns fint på pappret. Vattenfärg eller fingerfärg kan också fungera.

När det gäller papper, så är det ju bra att ha ett i bättre kvalitét, gärna syrafritt papper (typ akvarellpapper) för det är det som har absolut längst hållbarhet. Men, som förälder får man ju ibland prioritera, så om du inte har något sådant hemma så använd det du har.

Såhär gör du:

Sätt sedan färgen på bebisens hand eller fot, och pressa den lätt mot pappret. Ibland kan man få göra några gånger för att få finast avtryck. Låt det torka, och sätt sedan den lilla bilden i ramen. Det är viktigt att pappret är bakom glas, för papper och färg blenkar snabbt i solen om det inte är glas eller laminat på.

tips-gora-handavtryck-fotavtryck-bebis-fotter

Bildkälla: Shutterstock Studio DMM photography

Om du har äldre barn

Om du har äldre barn som kanske inte vill vara med, är att tejpa papper runt en pappersmugg, och sedan ta färg på händerna. Om barnet får dricka något ur muggen kommer de hålla i den, och vips så har du ditt avtryck. 😉

 

 

Kommentarer på “Såhär gör du fina avtryck av bebisens händer och fötter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.