Hur gör man för att få fina syskonbilder hos fotografen?

Annonssamarbete med Fotograf Maria Ekblad

Syskonbilder vid nyföddfotografering är alltid så roligt, och ofta är det bland de viktigaste bilderna för föräldrarna. Det finns olika saker som gör att man kan ta den perfekta syskonbilden, och här är några tips. 😀

Förberedelse innan nyföddfotograferingen

Innan fotograferingen är det väldigt bra om ni föräldrar kan prata med syskonet så mycket som möjligt, och förbereda barnet på att vi ska ta bilder tillsammans, och hur roligt det ska bli. Det blir stor skillnad i om barnet vill vara med eller inte om man har försökt att involvera syskonet innan. Ni föräldrar gör ju självklart som ni vill, men man kan ju ha med sig någon liten muta i form av snacks eller belöning att ta till ifall det skulle krisa under fotograferingen.

Det är bra om man även kan ta bort eventuella nagellack och låtsastatueringar och annat som inte ska vara med i bild sedan.

Val av kläder

Det brukar bli allra finast om syskonet har ljusa kläder utan tryck och mönster. Då finns det inget som ”stör” i bilden och tar fokus från barnen på bild.

I studion

Vissa barn är väldigt framåt och exalterade, medan andra ibland är lite blyga och behöver lite tid på sig. Om storasyskonet vill börja fotografera direkt och bebisen sover så kan man börja direkt, och annars om barnet behöver vänja sig lite vid miljön så kan man börja med enskilda nyföddbilder på bebisen.

Bildkälla: Fotograf Maria Ekblad

Under fotograferingen

Under själva fotograferingen så är det bra om både föräldrarna och fotografen pratar mycket med barnen och skojar och skrattar, och kanske sjunger sånger och gör roliga grimarser. Tillsammans så kan man locka fram härliga leenden hos barnen.

Det är i slutändan barnet som bestämmer

Även om fotografen, föräldrar, syskon och bebisar har ett bra teamwork så är det inte alltid man kan få exakt den bilden man har tänkt sig. Man kan skapa så goda förutsättningar som möjligt (med Babblarna och annan spännande musik till exempel 😉 ) men om barnet inte vill så går det ju inte att tvinga dem. Så försök att ha rimliga förväntningar på situationen, och försök göra det bästa utav det.

Det var allt om syskonbilder! Jag hoppas ni tyckte om inlägget. Gilla gärna här nedan om ni tyckte om inlägget.

Kommentarer på “Hur gör man för att få fina syskonbilder hos fotografen?

  1. Vi var hos en fotograf förra sommaren med vår nyfödda och tvååring… Trodde ALDRIG hon skulle få vår tvååring att sitta still på bild, men bilderna blev såå fina. Tvååringen älskar att kolla på dom också…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.