Så väljer ni den bästa nyföddfotografen för er familj!

Inlägget innehåller reklam i form av bilder från Fotograf Maria Ekblad och Creandophoto

Många som surfar in här går också i tankarna på nyföddfotografering, och därför kommer här ett inlägg med tips hur du väljer en fotograf som passar er familj så bra som möjligt, och därmed får nyföddbilderna som du drömmer om. Det finns några saker att ha i åtanke, och eftersom bilderna kommer vara så viktiga för dig och din familj i framtiden så kommer de bästa tipsen här!

fotograf maria ekblad nyföddfotograf i göteborg

Bildkälla: Fotograf Maria Ekblad

Välj en fotograf med utbildning

Visste ni att det finns utbildningar inom nyföddfotografering? De som är seriösa nyföddfotografer har gått utbildning inom ämnet, och är därmed duktiga på att ta bilder och kan också hantera er lilla skatt med god säker hand. För att försäkra er om att ni gör ett bra val av en professionell fotograf, välj en som har utbildning inom området och jobbar på ett säkert sätt. 

nyfoddfotografering Göteborg bebisfoto gravidfotografeirng

Bildkälla: Creandophoto

Välj en fotograf med en bildstil som ni tycker om

Fotografer jobbar på olika sätt och det kan skilja ganska mycket i hur bilderna ser ut. De finns två lite större kategorier av nyföddfotografering, den som kallas poserad (som man kan se exempel på bilderna i detta inlägget) och så kallad lifestylefotografering. Poserad nyföddfotografering innebär att fotografen poserar bebisen (ofta när bebisen sover) och skapar fina bilder med rekvisita. Lifestylefotografering är en mer dokumentär stil när man fotograferar det som händer, ofta hemma hos familjen. 

Utöver detta finns det även olika ljusa och mörka bildstilar. Vissa har ljusa pastelliga bilder och andra har mycket skuggor. Vissa nyföddfotografer använder mycket rekvisita och andra har mer stilrena bilder. Fundera på vad ni tycker bäst om och vill ha hemma! 

NYFÖDDFOTOGRAF i göteborg

Bildkälla: Fotograf Maria Ekblad 

Välj en fotograf som erbjuder produkter

Professionellt foto är en lyxvara, och brukar kosta en del. Men för att få ut så mycket som möjligt av er forografering så är det bästa att välja produkter, det vill säga fotoböcker, tavlor, eller något liknande. Hos en forograf kan du få en riktigt unik produkt som bara du och din familj har. Du slipper även printa själv, och får något färdigt med dig hem. Som nybliven förälder är det lätt att man inte hinner ta tag i att framkalla och greja, och då vinner ni på detta också. Utöver det så har professionella fotografers produkter en helt annan kvalitét och hållbarhet än det du kan köpa själv som privatperson. 

Här kan ni se en lista över Göteborgs nyföddfotografer! Ett tips är att se till att boka i tid för många är uppbokade långt i förväg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.