Akut blodbrist i Göteborg

Just nu är det stor blodbrist inom sjukvården i Göteborg. Genom att donera blod kan du hjälpa många människor som behöver akut vård.

akut blodbrist göteborg donera blod hjälp
Bildkälla: iStockphoto ADragan

På grund av att det har varit många knivdåd i Göteborg det senaste så larmar vården om akut blodbrist, och många tidigare blodgivare har fått sms utskickat med vädjan om att komma in och lämna blod. Eftersom blod inte går att tillverka behöver vården donationer, för att man ska kunna genomföra viktiga operationer, rädda människor som varit med om olyckor eller förlorat mycket blod vid förlossningar.

Här kan du donera blod i Göteborg

I Göteborg kan du lämna blod i Nordstan eller på Frölunda torg i GeBlods lokaler. För att få lämna blod är kriterierna att man är frisk, har ett svenskt personnummer och har en giltig legetimation. Om du nyligen har varit utomlands eller äter viss medicin kan det påverka om du får bli blodgivare. Om du är osäker kan du ringa till GeBlod och fråga.

Det tar cirka 10 minuter att lämna blod och efteråt kan du känna dig lite trött. Många säger att det känns ungefär som att ta ett blodprov. Efteråt får du lite fika för att återhämta dig. Du kan kan antingen komma på drop in, eller boka en tid för blodgivning.

GeBlod i Nordstan
Götgatan 16, Telefonnummer: 031-15 90 03
Öppettider: Måndag-Torsdag 11.00-19.00, Fredag 08.00-16.00, Lördag 10.00-16.00

GeBlod på Frölunda Torg
Frölunda Torg Hus A, Telefonnummer: 031-47 00 12
Öppettider: Måndag-Tisdag 08.00-16.00, Onsdag-Torsdag 11.00-16.00, Fredag 08.00-16.00

 

 

2 kommentarer på “Akut blodbrist i Göteborg

 1. Brådskande erbjudande presenterar. NU

  Kära sökande på lån, hälsning. Vi är en certifierad långivare som erbjuder lån Folk som behöver kredit. Vi ger lån för projekt, företag, skatter, skulder, räkningar och många andra skäl.

  Vi kör 3% mer kredit för företaget, så du behöver ett lån? Är du i skuld? Vill du starta ett företag och behöver kapital? Behöver du ett lån eller en finansiering av någon anledning? Din hjälp äntligen här, och vi ger alla lån i billiga och billiga priser endast 3% per år om du är intresserad. Kontakta oss idag

  (toddbusch@yahoo.com) och få dina lån idag Tjänster, vänligen lämna Du vet hur mycket lån du behöver och lånets varaktighet. du vill ta

  * Personligt lån (säkert och osäkert)
  * Affärslån (säkra och osäkrade)
  * Konsolideringslån och mycket mer.

  Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och pålitliga dynamiska. Om du är intresserad, vänligen kontakta oss på:

  (Toddbusch@yahoo.com)

  Lycka till,

  Kund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *