Bästa badplatserna för barnfamiljer i Göteborg

Nu när det fina vädret kommer kan det vara perfekt att åka till stranden. Här hittar du de bästa badplatserna i Göteborg för barnfamiljer!

tips bada familj göteborg
Bildkälla: Shutterstock Vanilla_Soup

Sjöar

Stora Delsjön
Här finns klipper, bryggor och en sandstrand. En kulle sluttar ner mot vattnet så det finns även gräsmatta att breda ut sin handduk på. Det finns en kiosk, toaletter och även grillplatser. Det kan vara svårt att få parkering på soliga dagar dock.

Aspen
I Aspen kan man bada i sjön från både en mysig strand och från brygga. Det finns gott om träd för att hitta skugga. Vattnet är långgrunt och det finns även grillplats. En kiosk med glass och annat finns mitt emot parkeringen.

Kåsjön
En stor sjö med strand och hopptorn i Partille. Det finns även toaletter i anslutning till stranden.

Härlanda Tjärn
En badplats i Göteborg vid Härlanda tjärn. Två små stränder med bryggor finns att bada ifrån. Ena bryggan är tillgänglighetsanpassad med ramp. Det finns kiosk i närheten för glassköpet!

Havet

Lillebybadet
På Lillebybadet finns en liten sandstrand och klippor att bada ifrån.

Askimsbadet
En stor sandstrand med långgrunt vatten. Perfekt för barnen att plaska i. Det kan vara lite svårare att hitta skugga här eftersom stranden är så stor och öppen, så det kan vara bra att ta med ett parasoll.

Stora Amundön
Ett mysigt naturrestervat med flera olika badplatser med både strand och klippor. Man får gå cirka 15 minuter från parkeringen för att nå vattnet, men det finns både hästhage och mysig natur att titta på på vägen.

Näset
Även vid näset är det en barnvänlig långgrund strand. Det finns även klippor runt om där man kan bada ifrån.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.