Plikta lekplats – en av de bästa lekplatserna i Göteborg

Behöver ni lekplatstips? Lekplatsen Plikta är en av de största i Göteborg, och har ett stort utbud för både små och större barn.

tips lekplats göteborg plikta slottskogen
Bildkälla: Fotograf Maria Ekblad

Lekplatsen Plikta finns i nordöstra delen av Slottsskogen i Göteborg, bakom Naturhistoriska Muséet. Man kan gå dit från spårvagnshållplatsen Linnéplatsen, Botaniska Trädgården eller Majvallen. På Plikta lekplats finns gungor, rutchkanor, gungbrädor, hoppredskap, kätterställningar, utegym, shackbräde, balansgång, små stugor, boulebana och pingingsbord.

En lekplats med personal och tillgänglighet

Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad så både underlag och redskap ska göra det möjligt att leka även för barn med fysiska funktionsvariationer. Lekplatsen är uppbyggd i flera nivåer med gångar som gör att man kan lätt kan leka som rullstolsburen. Det finns även toaletter, skötbord och mikrovågsugnar. Man kan även grilla på lekplatsen då det finns flera grillar utplacerade, om man tar med egen mat, kol och tändvätska.

Under sommaren har lekplatsen personal tillgänglig klockan 10-17 varje dag, och då bedrivs även lekar och fritidsaktiviteter för äldre barn. Då kan man låna spel, bollar och pyssel.

 

 

2 kommentarer på “Plikta lekplats – en av de bästa lekplatserna i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.