West Pride

Den 12-16 juni pågår festivalen West Pride i Göteborg, dagar fyllt med föreläsningar, musik, information och själva Pride-paraden. west pride göteborg föräldraskap homosexualitet hbtq föräldrar

West Pride är Göteborgs stora festival med fullt fokus på HBTQ-frågor och rättigheter. Hela programmet hittar du här, men bland annat så kan vi tipsa om:

12 juni, Plan för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter – ett seminarie om hur Göteborg stad arbetar med deras plan för sexuell och reproduktiv hälsa.

12 juni, Regnbågsfamiljer i väntan – En presentation med RFSLs projekt Regnbågsfamiljer, med fokus på hur gravidhälsovården fungerar för HBTQ-familjer.

12 juni & 13 juni, Vuxna med barn-träning, kom som du är! – Träning med vuxna och barn, med fokus på välmående, inkludering och mångfald istället för normer, i Stadsbiblioteket.

13 juni, Regnbågsträff för barnfamiljer – I Oscar Fredriks församlingshem hålls en träff för familjer och blivande familjer med pyssel, sång och lekar.

13 juni, Måste HBTQ-familjer ha så krångliga lagar? – En föreläsning med Erik Mägi, som är doktorand i civilrätt och som forskar i barns rättigheter, normkritik och fastställande av föräldraskap. Erik diskuterar varför HBTQ-familjer har mer krångliga lagar än familjer med heterosexuella par som föräldrar, och vad man kan göra för att påverka detta.

15 juni, Pride Parade – som avgår från Götaplatsen. Det är samling för paraden 15.30 för privatpersoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.