Poddar om föräldraskap

Lyssnar du mycket på podcasts? Vissa är ju riktiga storkonsumenter, och andra lyssnar bara någon gång ibland. Podcasts är ett riktigt mysigt sätt att följa människor eller lära sig nya saker. Det blir något helt annat när man får höra rösterna, och ofta är de som har en podd mest personliga i det forumet, eftersom det är mer som ett samtal. Det finns en hel del poddar där ute om föräldraskap och förlossningar, och här kommer ett gäng tips som är perfekta att lyssna på i badkaret, på barnvagnspromenaden eller i solen nu i sommar.

podcast om föräldraskap poddar tips

Tvillingpodden – Tvillingarna Jessica och Angelica Lagergren driver en podcast tillsammans sedan flera år tillbaka. Jessica är gravid och kommer att föda sitt andra barn nu i juni. Det finns dels avsnitt där bara tvillingarna pratar om livet, barn och allt, men även många avsnitt med förlossningsberättelser från olika personer. Kanske en av de mest skrattiga poddarna, men även mycket djup och genuina samtal.

Kenza och Dani, när livet händer – Också en poddduo där en av podddeltagarna ska bli mamma denna månaden. Kenza ska få sitt första barn och Dani har en dotter på några månader. De pratar om livet, graviditet och att bli föräldrar, och är inte snåla med detaljer om slemproppar och annat.

Inte bara mamma – Kajsa Stina Romin, also called Nyponstina gör en podcast med olika föräldrar som gäster. I podden diskuteras föräldraskap, men även allt annat i livet runtikring.

Pappapodden – Manne Forssberg och Nisse Edwall har över 300 avsnitt och började podda när Manne blev tvåbarnspappa med dottern Ruth. Nu har det gått flera år och papporna har avhandlat föräldraskapets ljusa och mörka sidor, akvarium, löpning, utbrott och mycket annat. Podden tillhör också de som kan vara väldigt högt och lågt.

Vattnet går – Podden från Perfect day media som handlar om förlossningar. Olika gäster intervjuas och berättar sina förlossningshistorier.

Mamapodden – Sidan och tidningen Mama har en podd där också olika kvinnor berättar om sina förlossningsupplevelser och graviditeter. Mamapodden har även avsnitt med en panel, där chefredaktör Lollo Bratt Tidmarsch bjuder in mamas medarbetare för att prata om föräldralivet.

Rullavagnpodden – Denna podd bjuder på expertråd kring allt runt barn mellan 0-3 år.

Förlossningspodden– Doulan Emma Philipsson intervjuar olika kvinnor om födelser, känslor, ideal och amning.

Ruvarpodden – Ruvarpodden handlar om ofrivillig barnlöshet, IVF-resor och barnlängtan. Hanna och Annica berättar om sina IVF-behandlingar och intervjuar också gäster som gjort liknande resor.

 

Vilka poddar lyssnar du på? Har du några mer tips om podcasts på ämnet? 😀

Kommentarer på “Poddar om föräldraskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.