Hård i magen som gravid? 6 saker som kan hjälpa mot detta!

Innehåller reklam i form av annonslänk

Som gravid blir man ofta hård i magen då man har mindre plats för tarmarna att jobba när bebisen blir större. Här kommer tips till dig som vill hjälpa magen på traven!

tips att äta hård i magen som gravid huskur

Drick mycket vatten

Till att börja med är det bra att dricka mycket vatten, för att underlätta för magen. Så tänk på att fylla på vätskeförrådet så att tarminnehållet förblir mjukare.

Rör på dig

Som gravid kan det vara jobbigt att röra på sig, men du behöver inte göra stora träningspass för att hjälpa din mage. Gå promenader och rör på dig så kommer tarmarna få hjälp av dina rörelser och sätta fart på magen.

Ät fiberrika saker

Mat med fibrer i är också bra för hård mage, så passa på att äta mellanmål och mat med högt fiberinnehåll.

Ät frukt och grönt som hjälper magen

Vissa frukter och grönsaker är mer lösgörande än andra, så passa på att äta sådana som kan hjälpa magen. Bland annat är kiwi, päron och vindruvor bra, men se upp för blåbär och banan som gör magen mer hård!

Katrinplommon och katrinplommonjuice

Katrinplommon är också något man kan äta för att bli mjukare i magen. Om man inte vill äta sådana kan man köpa pressad katrinplommonjuice istället, det funkar lika fint!

Byt järntablett till SiderAl Forte

Till sist, om du behöver äta järntabletter kan du prova att byta sort till SiderAl Forte. Denna hjärntabletten är lite dyrare, men är skonsammare för många och gör magen mindre hård. Prata dock först med din barnmorska, för den innehåller endast 30 milligram järn och ibland kan man behöva mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.