Internationella Amningsveckan 2019

Den 1 – 7 augusti 2019 anordnar World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) den Internationella Amningsveckan, som är en kampanj för att skydda, uppmärksamma och stötta amning i världen.

amningsveckan 2019
Bildkälla: Shutterstock Shurkin_son

Den Internationella Amningsveckan anordnas med start den 1 augusti varje år då det är årsdagen av The Innocenti Deklaration. Syftet med den Internationella Amningsveckan är att belysa vikten av amning, och stötta och utbilda föräldrar som vill amma. Flera stora organisationer, som World Health Organisation och Unicef stöttar kampanjen.

Unicef menar att amning ett av de bästa sätten att minska barnadödligheten i världen. I många länder är det svårt att få tag på rent vatten och mat med tillräcklig näring är amning ett livsviktigt alternativ för spädbarns överlevnad. Med The Innocenti Deklaration vill man underlätta för föräldrar som vill amma, utbilda föräldrar i världen om fördelar med amning, öka kvinnors möjlighet till att ha längre mellanrum mellan graviditeter och på så sätt öka kvinnors hälsa.

Den Internationella Amningsveckan 2019 är även inriktad på att öka jämställdhet i familjer gällande amning och att skapa amningsvänlig arbetsmiljö på fler arbetsplatser i världen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.