Den perfekta sommartårtan

mammor i göteborg midsommar tårta

En tid med mycket högtider

Nu i juni så är det ju massvis med högtider, studenter, födelsedagar, skolavslutningar, Midsommarafton och kanske avslutning med någon aktivitet. För att göra något lätt och gott (som också ser snyggt ut) kan man baka den perfekta sommartårtan – jordgubbstårta! Förutom att det är supergott har jordgubbstårta också fördelen att man kan välja själv hur avancerat man vill göra det. Antingen bakar du allt från grunden, eller så kan du köpa vaniljsås och tårtbotten i affären, och bara svepa ihop den.

Det du behöver till jordgubbstårta är:

· 1-2 L Jordgubbar (till dekoration ovanpå och till fyllning om du vill)
· 5 dl Vispgrädde
· Tårtbotten (antingen kan du köpa det färdigt, eller baka egen från grunden)
· Vaniljsås (antingen kan du köpa det färdigt, eller göra egen från grunden)
· Jordgubbsylt, eller socker för att göra fyllning med

Såhär gör du:

Baka först tårtbotten, om du vill göra det själv. Placera sedan första lagret botten på ditt uppläggningsfat. Sprid sedan ut jordgubbssylt eller jordgubbar blandat med strösocker i ett jämnt lager över botten.

Placera lager två av tårtbotten ovanpå, och sprid sedan ut ett lager vaniljkräm över denna nivå av tårtbotten. Efter det, placera det översta lagret tårtbotten ovanpå. Efter det, är det bara att dekorera tårtan kvar!

Vispa vispgrädde tills den blir lagom tjock och sprid ut den över locket och kanten på tårtan. Du väljer sedan själv om du vill ha jordgubbar över hela tårtan eller om du enbart vill ha det ovanpå. Om du vill göra extra fin dekoration kan man skiva jordgubbarna och strö ut dem tätt över hela locket.

Tips: Du kan baka ihop tårtan och låta den stå i kylskåpet under dagen, och sedan dekorera den när gästerna har kommit. Se till att du inte har något som tårtan kan ta upp smak av i kylskåpet bara.

Bonustips: Förvara inte jordgubbarna i kylskåpet, då de smakar mer när de är rumstempererade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *