Serie-tips inför hösten

Nu när kvällarna blir längre och dagarna blir regnigare finns det massor med bra serier att titta på. Här kommer ett gäng tips att se när barnen sover!

tips serier att titta på i höst serietips 2019 netflix hbo

Orange is the new black

Nu finns den sista säsongen med Piper, Alex och gänget på Netflix. Om du inte har sett hela från början, gör det nu! Serien handlar om Piper som döms till fängelse, efter att ha varit drogkurir. Serien är både rolig, spännande och allvarlig och tar upp många olika viktiga ämnen.

Handmaids tale

En dystopisk serie baserad på romanen av Margaret Atwood. I en framtid har landet Gilead tagit över det som USA en gång var. Gilead leds av fundamentaliser som har skapat samhällssystem som invånarna behöver infinna sig i. Om du är kvinna och fertil behöver du ställa upp på att skapa barn åt din comander och hans fru. Mitt i detta får vi följa June, som har blivit fråntagen sin egen dotter och försöker hitta en väg ut ut Gilead. Senaste säsongen finns ute nu, och om du inte redan har kollat från början är det verkligen sevärt. Det kan dock vara en obehaglig serie om man är väldigt känslig! Finns på HBO.

The OA

En spännande serie från Netflix, för dig som gillar mystik och lite övernaturliga element. En blind kvinna har varit försvunnen i flera år, och kommer plötsligt tillbaka och kan se igen utan att någon kan förstå varför. Finns på Netflix.

Suits

Den sjunde säsongen av serien på advokatfirman finns nu att sträckkolla. Spännande och härlig serie, om man tycker om amerikanska advokatmiljöer. Finns på Netflix.

Gösta

Lukas Moodyssons serie på HBO handlar om Gösta, som är psykolog och har fått sitt första jobb på BUP i Småland. Som vanligt när Lukas Moodyssons har skapat film eller serier så är det jobbigt och hjärtskärande  att se på, men fint och roligt också. Finns på HBO.

Stranger Things

Nu är tredje säsongen av Stranger Things här. 80-talsfeelings, cyklande barn och monster i alternativa universum. Mysigt, läskigt och spännande på samma gång. Finns på Netflix.

The Expansion

En serie som kombinerar både rymden och politik. I en framtida värld så har jorden koloniserat mars och även asteroidbältet i vårt solsystem. Rymdskepp försvinner, det blir en allt mer upptrissad politisk situation mellan de olika planeterna vilket hotar mänsklighetens överlevnad. I serien får vi följa situationen från olika karaktärers perspektiv, FNs undersekreterare, en detektiv i ateroidbältet och en kapten på ett rymdskepp. Väldigt spännande och välgjord serie, men kräver att man tittar koncentrerat för att hänga med. Finns på Amazon Prime.

The Act

På HBO finns serien The Act, som är baserad på en riktig händelse. Gypsy lever med sin mamma Dee Dee, och har hela livet fått höra att hon är väldigt sjuk och inte klarar av att leva som andra människor, utan behöver mycket omvårdnad från sin mamma. När Gypsy börjar märka att hon kanske inte alls är så sjuklig som hennes mamma påstår börjar hon bryta sig loss och i takt med hennes frigörelse går det utför. En intressant men obehaglig berättelse om deras relation och om att leva med en psykiskt sjuk förälder under extrema former. Om man vill kan man även se dokumentären om riktiga Gypsy och Dee Dee efteråt. Serien finns på HBO.

The Affair

The Affair är en speciell serie, då den är filmad ur de två huvudkaraktärernas perspektiv, och också med deras olika tolkningar. Den handlar exakt om vad det låter som, en otrohetsaffär, men under ytan bubblar det något annat. När vi får se från olika perspektiv om vem som tog första steget och hur deras liv och kärlekar hanteras får vi också se en annan historia utvecklas. Finns på Netflix och HBO.

Big Little Lies

Andra säsongen av Big Little Lies har kommit nu! Serien handlar om en liten stad där alla känner alla, och verkar först vara ett vanligt relationsdrama. Denna serien handlar om relationsvåld, så kan det vara känsligt för vissa tittare. Serien är väldigt välgjord och värd att ses, och många bra skådespelare är med! Finns på HBO.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.