Ljus i Alingsås

Nu när kvällarna har blivit mörka kan man hitta ljus i Alingsås. Ljus i Alingsås är en utställning av konstnärer som experimenterar med ljus och färger genom stan. En mysig utflykt för hela familjen!

ljus i alingsås
Bildkälla: Maria Ekblad, Ljus i Alingsås från tidigare år

Ljus i Alingsås är en utställning av konstnärer från hela världen. Längs en promenadslinga genom hela Alingsås formar ljus och färger fina installationer. Årets tema är ”Be the light” och Ljus i Alingsås pågår i år till den 3 november. Det är kostnadsfritt och man kan gå och titta på ljusen när man vill, men det är såklart finast när det är mörkt.

Det brukar vara mycket folk som går ljusen, men det är bra tillgänglighet för barnvagnar och rullstolar. Slingan är 3,5 kilometer och det finns även guidade turer som man kan boka. Man följer de grönblinkande lamporna, så hittar man vägen. Barnen har också en egen station, där temat i år är huvudfotingar.

Stadens caféer och restauranger håller också öppet så man kan passa på att fika eller äta något gott. Här kan ni se slingan https://www.lightsinalingsas.se/wp-content/uploads/2019/10/Slingan-2019.pdf och här kan ni läsa mer om Ljus i Alingsås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.